Mijn soort:

 

Ik ben een Tervuerense herder, een soort die eigenlijk uit Belgie komt.

- De Belgische herdershond komt van oorsprong uit verschillende regio’s in België. Hij werd gebruikt bij de schapenkudden. Toen er steeds minder schapen waren, werd de hond ingezet voor andere taken, zoals waken, verdedigen, speuren, etc. Zo werd het een gebruikshond die je op veel verschillende manieren kunt inzetten. Aanvankelijk waren er grote verschillen tussen de honden. Tegenwoordig zijn er 4 variëteiten: de Groenendaeler, de Laekense herder, de Mechelse herder en de Tervuerense herder. Ze verschillen van elkaar door kleur en vachtsoort.

- De Tervuerense Herder is middelgrote, langharige hond met een charmant voorkomen. De Tervueren is een hond die zowel kracht als elegantie uitstraalt. De vachtkleur kan varieren van zandkleurig naar grijs met duidelijke aftekening van het masker. Kenmerkend is de sprankelende blik in de ogen.

 

- De Tervuerense herder is een vrolijke, intelligente, standvastige en werklustige hond met veel energie. Ze hebben duidelijk behoefte aan geestelijke en lichamelijke beweging. Het is een sociale, aanhankelijke gezinshond die graag werkt, maar op schoot liggen niet schuwt. De Tervuerense Herder kan gereserveerd zijn naar vreemden, echter wanneer het ijs is gebroken is het ook voor vreemden een vriendelijke hond.

- De Tervuerense herder is prima voor binnen het gezin met kinderen en andere dieren, mits deze hiermee is gesocialiseerd en gehabitueerd.

 

- De Tervuerense Herder is een trotse, vrolijke en intelligente hond, wat in zijn voorkomen terug wordt gezien.

 

- Een paar familiegenoten van mij:

In het Amsterdamse Oosterpark is eeen  beeldje neergezet ter nagedachtenis van politiehond Albert (roepnaam Ab of Appie), die leefde van 1916 tot en met maart 1923. De privespeurhond was een Tervuerense herder van agent Water, die de Amsterdamse politie af en toe hielp bij het oplossen van misdrijven. De eerste trainingen van de hond vonden in genoemd park plaats. De hond stierf een droevig einde. Zijn begeleider moest opgenomen worden in het ziekenhuis, de hond stikte thuis in een zakdoek van zijn baas. Het succes van de speurhond zou volgens overlevering hebben geleid tot de oprichting van de Hondenbrigade.
 
 In het Engelse Birmingham vond Crufts plaats, de grootste hondenshow ter wereld. Grote ster was Deril, een Belgische herdershond. Hij wist het publiek te vermaken met zijn reanimatietechnieken die hij toepaste op zijn baasje.
Het Britse publiek was danig onder de indruk van Deril, die zijn baasje met hartmassage en mond-op-mondbeademing terug “tot leven” probeerde te wekken na een geënsceneerde bomontploffing. De reacties logen er dan ook niet om. “Die hond reanimeert beter dan ik” en “zo mooi, ik kreeg er tranen van in mijn ogen” waren slechts enkele van de opmerkingen die de Britse media konden optekenen.

De jury bedankte Deril en zijn baasje met een tweede plaats, tot woede en ongeloof van het aanwezige publiek. “Is de jury blind of zo?”, klonk het onder meer. Zie de onderstaande link voor de video.

https://youtu.be/GL3DXJE9UJk

 

 

 

Deze foto heb ik van het web geplukt, als ik zelf volwassen ben, komt hier natuurlijk een foto van mezelf, want ik ben veel mooier!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb